تولید بدون کارخانه یا وایت لیبل یعنی چه؟

بازدید: 294

تولید بدون کارخانه به معنای راه اندازی یک کسب و کار بازرگانی تولیدمحور و استفاده بهینه از امکانات، ظرفیت ها و زیرساخت های موجود، بدون نیاز به سرمایه گذاری در خط تولید می باشد. 

شرکتی که تولید بدون داشتن کارخانه انجام می دهد، در واقع از توان و امکان بازاریابی و فروش خود ساتفاده می کند . برای شروع کار، یک نام تجاری (برند) را طراحی و ثبت می کند. احتمالا سیستم بازاریابی و فروش خودش را ایجاد کرده است اما خودش مایل نیست وارد پروسه تولید شود، بلکه تولید را برون سپاری کرده و آن را به یک کارخانه معتبر و توان مند که ظرفیت خالی دارد واگذار خواهد کرد. از این رو، کارخانجاتی که ظرفیت خالی برای تولید دارند، با افراد صاحب برند در جهت تولید بدون کارخانه همکاری می کنند تا کار تولید آن ها را ادامه دهند. سرمایه گذاری اولیه برای ایجاد خط تولید در استراتژی تولید بدون کارخانه وجود ندارد و این یک مزیت بزرگ در این روش است.

همچنین مزیت دیگر این استراتژی، اشتغال زایی است. اگر مدیریت قوی با استراتژی تولید بدون کارخانه همسو شود، علاوه بر کاهش هزینه های اشتغال زایی در کشور می توان از اتلاف انرژی طی موازی کاری در بخش تولید اجتناب کرد. این روش از ظرفیت های خالی و بلا استفاده بهره می گیرد و سود کسب و کارهای تولیدی را افزایش می دهد.

چرا از روش  تولید بدون کارخانه استفاده می شود؟

کشورهای مختلف از این روش برای افزایش میزان تولید و بالا بردن صادرات استفاده می کنند. کارگاه های تولیدی که با این استراتژی پیش می روند نسبت به تغییرات احتمالی در بازار انعطاف پذیر خواهند بود و با بازخورد گرفتن از بازار، محصولاتی را طبق تقاضای بازار عرضه می کنند.

آینده تولید بدون کارخانه در ایران

در کشور ایران گاهی کارخانجات بزرگی را می بینیم که اگر به خوبی از این استراتژی در آن ها استفاده شود، می توان از ظرفیت های خالی و بلا استفاده آن ها برای راه اندازی یک تولیدی استفاده کرد. بنابراین استفاده از این استراتژی، به رشد صادرات و تولید داخلی کمک بسیاری می کند در عین حال هم هزینه زیادی ندارد و انجام سرمایه گذاری اولیه در آن ضروری نیست. البته از آن جا که استفاده از این استراتژی منجر به ایجاد یک کسب و کار خواهد شد، طراحی یک مدل کسب و کار بسیار مفید خواهد بود.

اگر شما به عنوان یک کارآفرین قصد راه اندازی یک تولیدی را با استفاده از استراتژی تولید بدون کارخانه دارید، باید ابتدا در مورد ظرفیت های بازار، میزان تقاضا برای محصولات مورد نظر، قابلیت فروش محصولات و غیره به خوبی تحقیق کنید. تحقیقات بازار روشی برای کسب اطمینان از موفق شدن یا نشدن چنین استراتژی در حوزه مورد نظر می باشد. بنابراین، قبل از دست زدن به هر عملی در این جهت، باید اطلاعات کافی در مورد وضعیت بازار را در دست داشته باشید تا بتوانید میزان فروش خود را پیش بینی کنید.

برای مثال، در بازار ایران برندهای زیادی در صنعت تولید مواد غذائی هستند که امکان تولید و خط تولید چندین محصول را دارند و به واسطه بازاری که ایجاد کرده اند سراغ استفاده از ظرفیتهای خالی سایر کارخانه ها می روند تا سبد محصولات خود را گسترش بدهند. برای اینکه متوجه شوید کدام محصول به صورت وایت لیبل تولید می شود کافی است در مشخصات محصول که روی برچسب محصول چاپ شده است دقت کنید. نام کارخانه ای که محصول در ان تولید شده است الزاما روی لیبل درج شده است.

بازخوردها