استارتاپ یا  کسب وکار اینترنتی؟

استارتاپ یا  کسب وکار اینترنتی؟
قصد دارید یک فعالیت شغلی شروع کنید، کی می توانید آن را استارتآپ بنامید؟ تفاوت استارتآپ با یک کسب و کار اینترنتی چیست؟

اغلب این دو روش شروع فعالیت کاری را با هم اشتباه و یا یکی می گیرند. آیا استارتاپ همان کسب وکاراینترنتی است؟

استارت آپ، فعالیتی است برای ارائه یک خدمت جدید (محصول) در شرایط  جدید.
کسب و کار فعالیتی است مبتنی بر تجربه، مدل و برنامه مشخص و دقیق اجرائی.

استارت آپ، ریسک بالائی دارد. بیش از 90 درصد استارتآپ ها شکست می خورند. برخی ها با تغییرات مداوم و زیاد سرپا می مانند و بسیار اندک به موفقیتی رویائی می رسند. اگر اوبر (Uber) توانست سیستم حمل و نقل مسافر را متحول کند قطعا هزاران پروژه دیگر راه افتادند و به مقصد نرسیدند. وقتی اسنپ با نام تاکسی یاب در ایران شروع به کار کرد، قبلا نمونه موفقی را به عنوان الگو داشته و دلیل موفقیتش پیاده سازی متناسب آن با فرهنگ و رفتار ایرانی بود.

استارتآپ وارد سرزمین ناشناخته می شود. روش های جدید و مدل های نوین را تجربه می کند. اگر این متد و روش ها با سلیقه و خواست جامعه منطبق یا نزدیک باشد، می توان به موفقیت آن امیدوار بود و الا باید به زودی آن را فراموش کرد.

البته در تعریف استارتآپ ویژگی هایی هم توسط صاحب نظران اعلام شده است که می توان مهمترین انها را به این صورت عنوان کرد:

  • - کسب و کاری که قصد دارد ارزش آفرین باشد.
  • - کسب و کاری که پایدار بماند.
  • - کسب و کاری که امکان مقیاس پذیری داشته باشد.
  • - کسب و کاری که مبتنی بر تکنولوژی های نوین باشد.
  • - کسب و کاری که به این صورتی که ارائه می شود قبلا وجود نداشته است.
  • - استارتآپ باید امکان تکرار داشته باشد.

در استارت آپ،شما قرار است یک محصول یا خدمت جدید را عرضه کنید که تا حالا یا وجود نداشته یا به آن شکل خاص عرضه نشده است و یا در آن شهر یا کشور وجود نداشته است. به همین دلیل هیچ تصوری از اینکه رفتار مخاطب های تان درقبال محصول شما چی هست؟ ندارید.

در کسب و کار شما قرار است با استفاده از تکنولوژی های نوین، ایده ای بکار گرفته شده را در جائی دیگر و با شکلی دیگر طبق برنامه محاسبه شده و برنامه ریزی شده اجرا کنید. در مقابل استارتآپ، کسب و کارهای تکرار شونده دارای مزیتهایی هست:

  • - تجربه قبلی از آن کسب و کار به وفور موجود است.
  • - برای تمام مراحل رشد، اتفاقات قابل پیش بینی وجود دارد.
  • - با مهندسی دقیق می توان طبق برنامه تجاری، به اهداف از قبل پیش بینی شده رسید.
  • - میزان انعطاف کمی برای اصلاح در طول مسیر نیاز است.
  • - ریسک شکست، بسیار پایین تر است.

اکنون شما چه قصدی دارید؟ می خواهید کسب و کار راه بیاندازید یا استارتآپ؟

در هر دو صورت ما می توانیم به شما خدمات ارائه کنیم. تجربه راه اندازی و شکست و موفقیت های بیشماری در ده سال گذشته به ما این امکان را می دهد که تجربیات خود را با شما به اشتراک بگذاریم. دهها استارتاپ شکست خورده و چند نمونه موفق می تواند بستری برای همکاری در شروع پروژه های موفق باشد.

برای مثال:

پروژه یادبان یک استارتاپ است. خدمتی را ارائه می دهد که قلا سابقه نداشته است. زیرساخت ارائه خدمات، اینترنت است. این خدمات محدود به مکان نیستند و می توانند به راحتی در همه جا مورد استفاده قرار گیرند.

پروژه توتو یک فروشگاه اینترنتی است ولی یک فروشگاه مثل همه فروشگاه های تجربه شده نیست. توتو محصولات تازه را قرار است ارائه کند. تامین، نگهداری، بسته بندی و ارسال آن با همه انواع کالاهای دیگر متفاوت است. کاری است کمتر تجربه شده و باید براساس تجربه و ایده های خلاقانه به ثمر رسد.

هم یادبان و هم توتو بارها استارت زده شده اند و ناکام مانده اند. براساس دلایل ناکامی، مجدد بازطراحی شده و می شوند تا به اهداف خود برسند. ممارست و داشتن انعطاف برای اصلاح مسیر بسیار مهم است.

با ما تماس بگیرید. این سریع ترین راه برای راه اندازی استارتاپ یا کسب و کار شماست.

بازخوردها
    ارسال نظر